Siirry pääsisältöön

Mitä mulle kuuluu? Entä sulle?

 Heippa!

Blogi on viettänyt hiljaiseloa viimeiset kuukaudet. Ehkä korona-lannistus vei hetkeksi mennessään, en tiedä. Olen etsinyt ja kaivannut inspiraatiota kirjoittamiseen, sitä kuitenkaan löytämättä. Nyt tulin siihen tulokseen, että inspiraation etsimisessä voi mennä loppuelämä. Hommiin pitää vaan tarttua ja alkaa saada juttuja aikaan! Vähän niin kuin joskus seksissä. Ei aina automaattisesti kovin haluta, mutta kun hommiin alkaa, voi pieni kipinä syttyä suureksikin roihuksi. 

Mitä olen tehnyt viimeisinä kuukausina? 

 Luen paljon, mietin ja funtsin, liikun luonnossa, pidän huolta mun rakkaista ja he pitää huolta musta. Rakkautta on <3


Aika paljon kaikkea, nyt kun sitä miettii. Minulla todettiin perinnöllinen autoimmunisairaus, joka on alkanut tuhota kilpirauhastani. Olen huisin kiitollinen, että tämä vihdoin näkyi verikokeissa ja sitä päästiin asianmukaisesti hoitamaan. Elämä ei ole kovin pitkään kovin mukavaa, kun ei nuku eivätkä aivot toimi ja väsyttää ja masentaa ja kaikki on niin takkuisaa. Seksuaalinen halukin oli pitkään kuin puuduksissa.  Nyt alkaa olo olla kaiken kaikkiaan varsin toisenlainen! Se on mahtavaa. On se ihmeellistä, miten paljon  hormonit kehossa vaikuttavat ihan kaikkeen. 

Sen olen jälleen huomannut, että lääkäriin mennessä itsellä täytyy olla aika tarkka kuva siitä, mitä mitkäkin veriarvot tarkoittavat, mihin vaikuttavat ja mitä on oireen mukainen hoito. Nykyään kun terveyskeskuksissa potilaita tunnutaan hoitavan usein tekstiviestien välityksellä, ei kaikkeen voi eikä kannata luottaa. 

Pasin kanssa suhde oli myllerryksessä loppuvuonna. Me jo hetkeksi erottiin, kun ei keksitty enää muuta keinoa ulos kaikesta, mikä ratkaisemattomana painoi suhteessa. Yhteys ei kuitenkaan missään vaiheessa katkennut, eikä rakkaus kadonnut. Kestettiin linkousohjelma ja nyt ollaan palattu takaisin yhteen ja sydämet on entistä enemmän täynnä rakkautta. Uutta joustavuutta, ymmärrystä ja herkkyyttä toisen ajatuksille ja olemiselle on löytynyt ja se tuntuu hyvältä. Palkitsevalta, tiedättekö. Kun selviää jostain vaikeasta ja se sama tyyppi on edelleen rinnalla. 

Parisuhde on kuin vanha tapetti. Joskus vanha liima istuu tiukassa, mutta kun työn malttaa tehdä kunnolla kipua ja vaikeita asioita väistämättä, voi lopputuloksena olla jotain kauniimpaa kuin koskaan ennen. 


Siitähän terapiassakin on kyse. Uuden löytämisestä ja näkemisestä, armosta ja ymmärryksestä. 

Olen päivittänyt somea ahkerasti ja jos et vielä ole löytänyt uudelle insta-kanavalleni, olet lämpimästi tervetullut sitä seuraamaan. Löydät sen samalla nimellä, mitä tämä blogi kantaa! Ajattelin, että sillä lailla olisi varmasti kaikki loogisempaa. 

Erään asiakkaani kanssa aloitimme pitkän terapiasuhteen rinnalle yhteisen terapeuttisen kirjaprojektin. Siitä lisää myöhemmin. Ehkä tämä tuo lisää intoa myös kaikkeen muuhun kirjoittamiseen ... 

Omat treenit ovat alkaneet jälleen maistua hyvältä pitkän puisen kauden jälkeen. Kun ei kehossa liiku mikään, ei se treenikään mene perille. Tiedänpähän väsymyksestä nyt senkin, miltä se tuntuu. Kun salilla väsyttää niin, että sarjojen välissä tekee mieli käpertyä salin lattialle nukkumaan. 

Olen hissukseen aloitellut treenaamista takkuisen viime vuoden jäljiltä ja nyt alkaa tuntua jälleen tosi hyvältä. Kunhan muistan, että kehon toipumisessa menee aikaa. 


Lapset kasvavat ja kehittyvät kovaa vauhtia ja vanhemman pojan murrosikä asettaa ihan mukavasti omia haasteita arkeen. Samoin toisen koiramme tamponi- ja hikisukkafetissi, jonka vuoksi olemme parin viime kuukauden sisällä kerran läpikäyneet suolistoleikkauksen ja yhden oksennutuskeikan lähieläinlääkäriasemalle. 

Valpurin kanssa olemme kasanneet @seksigimmat -podcastia, jonka löydät SoundCloudista ja Spotifysta. Käsittelemme siellä mm. häpeää, masturbointia, parisuhdetta, haluttomuutta ja lisää on vielä tulossa. Kannattaa käydä kuuntelemassa! Vaikka molemmilla loppuvuosi oli tosi haasteellinen, ollaan saatu jotain näin upeaa aikaiseksi. Olen niin ylpeä meistä. Olen Valpurista niin kiitollinen - ihana ystävä <3 

Koulutushommat ovat jatkuneet koko pitkän koronakurimuksen ajan ja vaikka haasteita on ollut, on työ itsessään älyttömän palkitsevaa. Mun ihanat valmennus ja terapia-asiakkaat antavat jokainen myös mulle voimaa ja kiitollisuuden tunteita. 

Olikohan tämä nyt kovin rönsyilevä kertomus .. Toivottavasti siitä sai tolkkua!

Tänään illalla on ensimmäinen työnohjaus joulutauon jälkeen, sitä odotan malttamattomana. Ehkä siitä huomenna jotain kirjoitettavaa. ... tai sitten jostain ihan muusta. 

Mitä sulle kuuluu? Miten sun viime vuosi meni ja mitä toiveita sulla on tälle vuodelle? Onko jotain voimavaroja, mitä tarvitset? Entä ystäviä? Rakkautta? 

Ihanaa loppupäivää sulle ja paljon suukkoja. 

xxxx. 

Liina



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni nyt - Piritan tarina, osa 2.

Muistatteko Piritan? Naisen, jonka tarinaa kävimme muutama teksti sitten läpi. Naisen, joka sairastaa syömishäiriötä ja jolla on vahingollisia ihmissuhteita takanaan. Tarina saa nyt jatkoa, Pirita halusi vielä jakaa ajatuksia siitä, millaiseksi hänen elämänsä on muuttunut.  ”Personal training -koulutus oli pitkään haaveeni. Kävin 90- luvun lopulla kuntosaliohjaajan koulutuksen ennen sairastumistani. Elämäni oli silloin henkeen ja vereen yhtä treenaamista. Lihasten muokkaamista ja erottuvuuden hakemista. Nyt 20-vuotta myöhemmin ajatukset ovat aika paljon kypsempiä ja enemmän elämää laajemmalle katsovia. Historiaa ei kuitenkaan pääse karkuun ja se kulkee mukana. Kynnys koulutukseen lähtemiselle oli korkea, ajattelin olevani kehäraakki vanhus. Tämä osoittautui turhaksi huoleksi, koska varsinkin henkisellä puolella se oli vain pelkkä vahvuus. Jalka ei nouse niin korkealle, kuin nuorempana ja nivelet paukkuvat, mutta oman kropan tuntemus huomattavasti parempi kuin nuorempana. Koska olen löy

Mistä me riidellään kun me riidellään?

Viime viikolla me Pasin kanssa nahistiin ja riideltiin kauheasti. Tai ainakin siltä se tuntui. En tiedä, oliko se kesäkuinen helle vai se, että vietettiin monta päivää tiiviisti 24/7 kimpassa vai se, ettei me oltu saatu tuuletettua riittävästi omia tunteita tai tultu nähdyksi ja kuulluksi siten kuin me toivottiin. Vai kaikki toi yhdessä.  Yhtä kaikki, yhteinen viikko päättyi vähän alakuloisissa tunnelmissa eikä ihan kaikkea saatu kunnolla selvitettyä. Maantantai meni mietiskellessä. Tuntui, että nyt tarttee vähän välimatkaa ja tekee ihan hyvää tehdä omia duuneja ja olla olematta yhdessä saman katon alla. Se on meille molemmille tärkeää ihan senkin takia, että yksinolo ja etäisyys kirkastaa ajatuksia. Omille tunteille tulee paremmin tilaa kun toinen ei koko ajan ole hengittämässä niskaan. Minä oon semmoinen, että mun on helpompi purkaa omia ajatuksia kirjoittamalla. Puhuessa toisen läsnäolo vie huomion. Ilmeet ja eleet vaikuttaa siihen, mihin suuntaan mun ajatukset vie. Silloin, k

Valmistujais-bileet ja iltaseksiä

Me ollaan Valpurin ja Danielan kanssa opiskeltu yhdessä jo useammat koulutukset. Meidän ystävyys alkoi Seksuaalineuvoja-koulutuksesta Sexpolla. Sen jälkeen ollaan käyty seksuaaliterapia-koulutus samassa paikassa ja Danin kanssa ollaan opiskeltu psykoterapian valmistavat. Ensi syksynä me lähdetään lukemaan parisuhdepsykoterapian -perusteita Turkuun. Hyväksi todetuista ei kannata luopua <3  Tänään me juhlitaan Danielan valmistujaisia yhdessä!  Dani ja Valpuri aterian äärellä yhdessä meidän lempikiinalaisista Sörnäisissä. Nimeä en juuri nyt muista … Meillä oli Pasin kanssa treffit Stockalla muutama päivä sitten, ja etsittiin sille kengät ja housut juhliin. Ostettiin myös oranssi pipo, tosin ehkä ei laita sitä illalla päähänsä ... On niin kuuman näköinen vetäessään uudet kuteet niskaan, että mun on vaikea pitää näppejä siitä erossa. Sanoinkin sen sille ääneen. Että mun on kyllä sit pakko hiplata sitä koko ilta..  Valpuri lähetti jo videon itsestään nakkena aamulla meidän yht