Siirry pääsisältöön

Vääränlainen elämä

 Monet meistä elävät koko elämänsä tyytymättöminä itseensä. Kuvittele mahdollisimman täydellinen elämä .. Sellainen, missä olet juuri sellainen kuin olet, mitään muuttamatta, kaiken hyväksymättä. Missä kaikki muutkin saisivat olla juuri sellaisia kuin ovat. Ja sekin olisi ok. Millaista silloin olisi ...?

 

”Mun elämä on NIIN perseestä. Pitäisi olla hoikempi, kauniimpi, nuorempi, vanhempi, seksikkäämpi, pienijalkaisempi, pystytissisempi, tiukkavatsaisempi, ohutreitisempi. Luomia on väärässä paikassa. Hiukset ovat liian ohuet, väärän väriset tai muuten vaan väärän malliset. Vatsaa turvottaa, allit hölskyvät, ja takapuolikin on joko liian iso, liian litteä tai sitten vika on housuissa. Kaikissa niissä.

 

Rahaa ei koskaan ole riittävästi, miksei se typerä pomo voi antaa palkankorotusta. Enkö muka ole antanut itsestäni kaikkea tälle yritykselle!?  Auto on vanha tai pieni, ruma tai tehoton. Ainakin pitäisi olla parempi kuin naapurilla. Kumppania saa aina hävetä, ei sekään osaa pukeutua eikä käyttäytyä ja voisi sekin välillä käydä salilla. Miksi se aina haluaa seksiä tai miksei se halua riittävästi – onko vika minussa vai eikö sillä vaan seiso. Ainakin sillä on liian pieni. Semmonen minidick. Missä sekin tuntuu, kun sitä yrittää heilutella.

 

Ystävät sitten vasta typeriä ovatkin. Niitä on kiva haukkua selän takana. Kuvitella, miten sekin lehmä ikinä pisti päälleen mitään tuollaista!? Kyllä hävettäisi, jos tuolta näyttäisi. Miten sen mieskin kestää sitä. Semmoinen adonis. Sitä voisi kyllä käydä vähän laittamassa. Kun ei tuo oma puoliso varmaan edes huomaisi. Tai välittäisi. Minä en ainakaan välitä. Ihan sama. Tää elämä sen kanssa on ihan perseestä. Kuka tahansa muu olisi sata kertaa parempi.

 

Miksi sen isänkin pitää aina soitella. Eikö sille riitä, että kerran vuodessa jouluna nähdään. Jotenkin niin rasittavaa kuunnella sen valitusta. Mulla on ihan omat ongelmat. Soittelisi siskolle. Sillä on nyt aikaa, kun ei se jaksa tehdä töitäkään. Masennus muka. Hah. Laiska se on, on vaan niin helppoa maata kotona ja vetää kaljaa, kun muut maksaa. Sen poikakin menee varmaan samaa reittiä, ei siitäkään koskaan mitään tule.

 

Miksi pitää aina vaan näyttää näin paskalta? Olisin takuu varmasti onnellisempi, jos vaan saisin uudet tissit. Ja täytettä huuliin. Koska olen edes saanut uusia vaatteita viimeksi? Menisi mies edes muualle töihin, olisi varaa viimein muuttaa tästä paskaläävästä paremmille kulmille.”

 

 

Mitä  tarinasta muuttaisit, jotta tämän ihmisen elämä itsensä kanssa tuntuisi paremmalta?Olisinko onnellisempi, jos olisin kymmenen vuotta nuorempi? Jos silmieni ympärillä olisi vähemmän ryppyjä? Jos hiukseni olisivat pitkät ja paksut ja painaisin edelleen vähän päälle kuusikymmentä kiloa? Olen joskus ollut kaikkea tätä. Tai no, paitsi paksuhiuksinen .. :D Ja silloinkin olisin mielestäni voinut varmasti olla onnellisempi jollain toisella mittakaavalla. Miksi kuluttaisin elämäni siihen, että aina haluaisin olla jotain muuta kuin mitä olen?Kehonkuvaan vaikuttaa käsitys itsestä kehollisena olentona ja käsitys itsestä ihmisenä. Kohtaamme paljon muiden ihmisten asenteita, mielipiteitä ja odotuksia, joista pikkuhiljaa saattaa alkaa muodostua omiamme. Ympäristö, missä elämme välittää meille jatkuvasti kehoamme koskevia odotuksia ja tarjoaa ehdotuksia siitä, millaisena olisimme riittäviä ja kelpaisimme.


Ikääntymiseen ei voi vaikuttaa. Terveellisiin elintapoihin voi, jos sitä itse haluaa ja se on itselle riittävä arvo. Toki voi ostaa uudet tissit ja tekoripset, hankkia nuoremman puolison ja näyttää erilaiselta. Jos jatkuvasti on tyytymätön itseensä tai elämäntilanteeseensa, on sitä hyvä pysähtyä pohtimaan. 


Eikö minua rakasteta, kunnioiteta ja arvosteta riittävästi tällaisena kuin olen? Olenko näkyvä itselleni? Onko vika minussa? Vai kannanko muiden ihmisten häpeää  omassa kehossani? Voinko itse vaikuttaa omiin uskomuksiini ja asenteeseeni?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pulmat kehosuhteessa

Jäin miettimään eilistä aihetta ja ajattelin vielä jatkaa siitä suoraan ainakin yhden postauksen verran. Toiveita asian käsittelystä otetaan vastaan :) Eli jos sinulla on esimerkiksi jokin oma tarina, jonka toivot julkaistavan (anonyyminä ja niin ettei sinua tunnisteta) ja jota toivot kommentoivani, voit laittaa minulle viestiä osoitteeseen liina@liinasievers.fi. Otan myös aihe-ehdotuksia asian tiimoilta (tai jotain muuta seksuaalisuuteen liittyvää) ilolla vastaan! Pulmallinen kehosuhde Joskus omassa kehossa eläminen tekee elämisen vaikeaksi, meillä suurimmalla osalla taitaa olla siitä kokemuksia.. Turvotus, erilaiset kivut, kuukautiset, muhkurat, peilikuva, bad hair day, you name it. Lievimmillään oma keho herättää yleistä tyytymättömyyttä. Joskus keho herättää voimakkaampia negatiivisia tunteita, kuten surua, inhoa ja pettymystä siitä, että unelmien kehon saavuttaminen tuntuu suorastaan mahdottomalta. Keho herättää huonommuuden tunteita, jos se ei vastaa oman ihanteen mukaista

Mitä mulle kuuluu? Entä sulle?

 Heippa! Blogi on viettänyt hiljaiseloa viimeiset kuukaudet. Ehkä korona-lannistus vei hetkeksi mennessään, en tiedä. Olen etsinyt ja kaivannut inspiraatiota kirjoittamiseen, sitä kuitenkaan löytämättä. Nyt tulin siihen tulokseen, että inspiraation etsimisessä voi mennä loppuelämä. Hommiin pitää vaan tarttua ja alkaa saada juttuja aikaan! Vähän niin kuin joskus seksissä. Ei aina automaattisesti kovin haluta, mutta kun hommiin alkaa, voi pieni kipinä syttyä suureksikin roihuksi.  Mitä olen tehnyt viimeisinä kuukausina?   Luen paljon, mietin ja funtsin, liikun luonnossa, pidän huolta mun rakkaista ja he pitää huolta musta. Rakkautta on <3 Aika paljon kaikkea, nyt kun sitä miettii. Minulla todettiin perinnöllinen autoimmunisairaus, joka on alkanut tuhota kilpirauhastani. Olen huisin kiitollinen, että tämä vihdoin näkyi verikokeissa ja sitä päästiin asianmukaisesti hoitamaan. Elämä ei ole kovin pitkään kovin mukavaa, kun ei nuku eivätkä aivot toimi ja väsyttää ja masentaa ja kaikki on n